Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Ναύπλιο
Μεγάλη φωτιά στο Ναύπλιο Eurokinissi

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική σήμανε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Κουτσούρια στο Ναύπλιο, η οποία, σύμφωνα με τοπικά μέσα πλησιάζει στις αυλές σπιτιών.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κουτσούρια στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Σύμφωνα με το argonafplianews.gr, η φωτιά έχει ήδη φτάσει σε αυλές σπιτιών και σχεδόν στην μάντρα του νεκροταφείου Ναυπλίου, ενώ έκλεισε ο δρόμος προς Καραθώνα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


Φωτιά και στη Θάσο

Επίσης, φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου στη Θάσο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα