Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα

Πυρκαγιά στην Σαλάκο Ρόδου την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οχήματα και μέλη της ΕΘΟΜΑΚ, 7 οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τα πληρώματα τους καθώς και 4 οχήματα της ΕΟΠΚ με τα πληρώματα τους και 10 επιπλέον εθελοντές με χωματουργικά μηχανήματα, και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, και αρκετοί κάτοικοι της Σαλάκου.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Πυρκαγιά στην Σαλάκο Ρόδου την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οχήματα και μέλη της ΕΘΟΜΑΚ, 7 οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, οχήματα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τα πληρώματα τους καθώς και 4 οχήματα της ΕΟΠΚ με τα πληρώματα τους και 10 επιπλέον εθελοντές με χωματουργικά μηχανήματα, και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, και αρκετοί κάτοικοι της Σαλάκου. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Η πυρκαγιά εντοπίζεται σε δασική έκταση σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, κοντά στον οικισμό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι επιτελείς είναι αισιόδοξοι για την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς ήδη οι πρώτες δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να θέσουν περίμετρο και μάλιστα ακυρώνονται οι ενισχύσεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Σάββατο 29 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

· Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE: