Πολυτεχνείο: Σε ισχύ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα μέχρι και το Σάββατο

Πολυτεχνείο: Σε ισχύ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα μέχρι και το Σάββατο
Ματ έξω από τις κλειστές πόρτες του Πολυτεχνείου Eurokinissi

Κλιμακωτά από σήμερα το βράδυ έως και το Σάββατο όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιάσει η ΓΑΔΑ. Αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων για να μην γίνουν προβοκάτσιες και να απομακρυνθούν τυχόν ακροδεξιοί.

Σε πλήρη επαγρύπνηση και κλιμακωτή ανάπτυξη των μέτρων ασφαλείας που έχει σχεδιάσει και εκπονήσει η ΓΑΔΑ, βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη συνολική μικτή δύναμη από υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, με ενισχύσεις από την Περιφέρεια και με την συμμετοχή των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. για συνεχή λήψη εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων όπου ειδικά στην πορεία του Σαββάτου θα βρίσκονται στον χώρο και εισαγγελείς.

Αν και τα μέτρα ασφαλείας έχουν εδώ και ημέρες ενισχυθεί πέριξ του Πολυτεχνείου, ειδικά από σήμερα το βράδυ θα υπάρξει κλιμακωτή ανάπτυξη όλων των προβλεπόμενων σχεδιασμών με την κορύφωσή τους, το Σάββατο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας.

Οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων έχουν δοθεί επίσης για να μην γίνουν προβοκάτσιες και να μην πλησιάσουν το σημείο τυχόν ακροδεξιοί. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι πριν μερικά 24ωρα σε μία αντίστοιχη απόπειρα, τρία άτομα αμέσως προσήχθησαν εξωτερικά του χώρου, όταν επιχείρησαν να κρεμάσουν σημαία με κέλτικο σταυρό.

Οι οδηγίες είναι σαφείς για εγρήγορση στις αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν γενικά ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και βεβαίως εξαιτίας και των πρόσφατων γεγονότων να υπάρχει γενικά ετοιμότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα