Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία στην Αμβέρσα
Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά ξέσπασε σε δεκαώροφο κτίριο στην Αμβέρσα με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.
- 01 Ιουλίου 2026 17:41
Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δεκαώροφη πολυκατοικία στην Αμβέρσα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Διασώστες έχουν καταγραφεί να κατεβάζουν με σχοινιά τους ενοίκους από τη μία πλευρά του κτιρίου.
Επιζώντες αφηγήθηκαν ότι είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό, μέχρι που έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και πυροσβέστες για να τους βοηθήσουν.
“Πρώτα κόπηκε το ρεύμα. Τρία λεπτά αργότερα, σήμανε ο συναγερμός για πυρκαγιά. Ήδη υπήρχε καπνός στους διαδρόμους” είπε ο Χέερτ Ντεβούλφ, ένοικος του 10ου ορόφου, στο βελγικό τηλεοπτικό κανάλι VRTNWS. “Προσπαθήσαμε να κατεβούμε μόνοι μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Κλειστήκαμε στο διαμέρισμα και περιμέναμε στο μπαλκόνι. Περίπου 10 λεπτά αργότερα ήρθε η πυροσβεστική να μας σώσει με τη σκάλα”, πρόσθεσε.
Ένας άλλος ένοικος αφηγήθηκε ότι βοήθησε μια γειτόνισσά του να βγει από ένα διαμέρισμα που είχε πνιγεί στους καπνούς, αλλά δεν κατάφερε να βρει τη γάτα της.
Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν αλλά προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει με ακρίβεια τον αριθμό των τραυματιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανότατα ξέσπασε στον όγδοο όροφο από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.