Σε ισχύ το μάτι του Μεγάλου Αδερφού σε λιμεναρχεία

Σε ισχύ το μάτι του Μεγάλου Αδερφού σε λιμεναρχεία

Σε λειτουργία το σύστημα Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης σε λιμεναρχεία της χώρας. Τι προβλέπει και ποιοι οι στόχοι. Οι δηλώσεις εκπροσώπων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Σε λειτουργία τέθηκε η "ηλεκτρονική παρακολούθηση καλής λειτουργίας και εσωτερικού ελέγχου των λιμενικών Αρχών" της χώρας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ναυτεμπορική".

Στόχος της μεταρρύθμισης, που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, είναι η εξάλειψη γραφειοκρατικών διαδικασιών που μειώνουν την παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού και η αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο των θεμάτων οργάνωσης, λειτουργίας και διαδικασιών αυτοελέγχου.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή καταχωρούνται όλα τα προς επίλυση θέματα των λιμενικών Αρχών, καταγράφονται οι ανάγκες τους και παρέχεται στους χρήστες της, αλλά και  στην ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης όλων των σταδίων και των ενεργειών αποκατάστασής τους.

"Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η εκτίμηση του κόστους και του χρόνου αποκατάστασης, τόσο από τις κεντρικές,  όσο και από τις ίδιες τις περιφερειακές υπηρεσίες", σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει:

"Επιπλέον, για τη διευκόλυνση του ελέγχου των στελεχών που διενεργούν τους εσωτερικούς ελέγχους αλλά και της καθημερινής δράσης των λιμενικών Αρχών, ψηφιοποιήθηκε η σχετική νομοθεσία και έχει ενταχθεί στο Εγχειρίδιο - Έντυπο Επιθεώρησης".

SHARE:

24Media Network