Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν Ζάκυνθος και Λέσβος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν Ζάκυνθος και Λέσβος

Έναν νεκρό και δεκάδες ανθρώπους που χρειάστηκαν βοήθεια για να απεγκλωβιστούν από τα πλημμυρισμένα τους σπίτια άφησε πίσω της η κακοκαιρία (Pics)

Εφιαλτικές ημέρες ζουν οι κάτοικοι της Λέσβου και της Ζακύνθου από τα σαρωτικό κύμα της κακοκαιρίας στα νησιά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να κηρύξει την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ), στις 26 Νοεμβρίου, ενώ αντίστοιχα εξουσιοδότησε και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ώστε να κηρύξει τον Δήμο Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου επίσης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση και την διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονη βροχόπτωση, την χαλαζόπτωση κλπ. τη νύχτα που πέρασε.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν Ζάκυνθος και Λέσβος


Υπενθυμίζεται πως η Ζάκυνθος θρηνεί έναν 32χρονο που έχασε την ζωή του όταν τον παρέσυρε χείμαρρος, ενώ στην Λέσβο όπως και στην Ζάκυνθο, δεκάδες είναι οι περιουσίες που υπέστησαν ζημιές, οι καλλιέργειες που καταστράφηκαν και βεβαίως οι άνθρωποι που κινδύνευσαν.

Συνολικά, από το βράδυ έως και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 90 κλήσεις εκ των οποίων οι 16 ήταν για διασώσεις, οι τέσσερις για κοπές δέντρων και οι υπόλοιπες 70 κλήσεις ήταν για αντλήσεις υδάτων.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν Ζάκυνθος και Λέσβος


Πιο συγκεκριμένα, χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 12 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από τα πλημμυρισμένα τους σπίτια και τέσσερις διασώσεις από αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές Ποδαρά, Σκάλα Καλλονής, Πέραμα Γέρας και Άγρα Λέσβου.

(ΦΩΤΟ: imerazante.gr)

SHARE:

24Media Network