Σε ύφεση η νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια

Σε ύφεση η νέα μεγάλη φωτιά στα Βίλια
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί στην Κάζα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε τον οικισμό του Προφήτη Ηλία και τα Βίλια που εκκενώθηκαν εκ νέου, ενώ είχε σαν αποτέλεσμα να καούν πάλι σπίτια.

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί και κάτω από ύποπτες συνθήκες που διερευνώνται, στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων.

Δεν πρόκειται για αναζωπύρωση αλλά για νέα φωτιά που ξέσπασε στο ύψος της Κάζας, στην πευκόφυτη δασική έκταση δίπλα από την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών και λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές έως και 8 μποφόρ, πήρε μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά προς τον Προφήτη Ηλία και τα Βίλια.

Τόσο για τον οικισμό του Προφήτη Ηλία όσο και για τα Βίλια δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ κάποια σπίτια υπέστησαν ζημιές. Πλέον η ένταση των ανέμων έχει πέσει και οι συνεχείς ρίψεις νερού βοήθησαν στο να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο και πλέον να βρίσκεται σε ύφεση πριν πέσει το σκοτάδι, αν και θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και βεβαίως υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drones) της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 14 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και ενός ελικοπτέρου ως συντονιστικό καθώς και 14 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στο Μαρμάρι όπου ξέσπασε επίσης κάτω από ύποπτες συνθήκες τα ξημερώματα παραμένει οριοθετημένη και στο σημείο επίσης παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων, όπως έγινε το μεσημέρι που αντιμετωπίστηκε.

Από τη φωτιά στα Βίλια Eurokinissi

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα