Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Ζημιές σε σπίτια

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Ζημιές σε σπίτια
Φωτιά στα Βίλια EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια. Ζημιές σε σπίτια ενώ το μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα. Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Κάρυστο.

Νέο συναγερμό προκάλεσε στην Πυροσβεστική η νέα φωτιά που ξέσπασε και πάλι κάτω από ύποπτες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων. Δεν πρόκειται για αναζωπύρωση αλλά για νέα φωτιά που ξέσπασε στο ύψος της Κάζας, στην πευκόφυτη δασική έκταση δίπλα από την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών και λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων που πνέουν στην περιοχή με ριπές έως και 8 μποφόρ, πήρε μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά προς τον Προφήτη Ηλία και τα Βίλια.

Τόσο για τον οικισμό του Προφήτη Ηλία όσο και για τα Βίλια δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ κάποια σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Αυτή την στιγμή το πύρινο μέτωπο εμφανίζει καλύτερη εικόνα όμως στην Πυροσβεστική είναι πολύ συγκρατημένοι αφού στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να προκύψουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά πλέον, 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drones) της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

( / EUROKINISSI) EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και ενός ελικοπτέρου ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στα Βίλια EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεως (πρατήριο καυσίμων «AVIN-CYCLON»), στην Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην οδό Αγίου Γεωργίου από οικισμό Παλαιοχώρι προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο και προς Θήβα, στον οικισμό της Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών και Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια, στη επαρχιακή οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων-Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ανώνυμη οδό (συνέχεια της οδού Αγίου Γεωργίου) από την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων (ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι») προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην Λ. Κιθαιρώνος στο ρεύμα προς Βίλια.

Οριοθετημένη αλλά με συνεχείς αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται η φωτιά στην Κάρυστο

Η φωτιά που ξέσπασε από τα ξημερώματα στην Κάρυστο της Νότιας Εύβοιας είναι οριοθετημένη, ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων ξεσπούν συχνά αναζωπυρώσεις οι οποίες και αντιμετωπίζονται. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση και έκταση με πουρνάρια στην περιοχή Φηγιά και λόγω των δυνατών βοριάδων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές ακόμη και 9 μποφόρ επεκτάθηκε και κινήθηκε γρήγορα προς τα νότια περνώντας από τον οικισμό Κοκκίνη, βρήκε δασική έκταση και κινήθηκε έξω από τα όρια της πόλης στο Μαρμάρι με κατεύθυνση την θάλασσα.

Στον οικοδομικό συνεταιρισμό γιατρών μάλιστα σημειώθηκαν και ζημιές σε σπίτια. Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και από νωρίς το πρωί με ριπές έως και 7 μποφόρ ενώ ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση για τον Φηγιά, το Κοκκίνη και το Μαρμάρι. Στο λιμάνι στο Μαρμάρι είχε δέσει πλοίο για να βοηθήσει στην εκκένωση της πόλης, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα. Επίσης, περιοδικά επιχειρούν 9 ελικόπτερα, ανάμεσά τους δύο ελικόπτερα του Στρατού και ένα συντονιστικό και ένα αεροσκάφος. Συνδράμουν άντρες του Στρατού, του Λιμενικού, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα