Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Συγκαλείται η επιτροπή σεισμικού κινδύνου

Σεισμός στην Εύβοια: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Συγκαλείται η επιτροπή σεισμικού κινδύνου
shutterstock

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί. Στην περιοχή μεταβαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας. Βίντεο από το πρώτο "χτύπημα".

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:24 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12) στην κεντρική Εύβοια.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί, με τον τελευταίο να καταγράφεται λίγο πριν τις 15.00, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε στο NEWS 24/7 ότι ο σεισμός “δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό στην Κάρυστο”.

“Ο σεισμός είναι μεγέθους 4,9 βαθμών Ρίχτερ. Σημειώθηκε σε βάθος 13,2 χιλιομέτρων, 5 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας. Ακολούθησε μια μικρότερη δόνηση 2,6 βαθμών Ρίχτερ. Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό στην Κάρυστο, που σημειώθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Είναι άλλα επίκεντρα, άλλη περιοχή“.

Ανάστατοι οι κάτοικοι – Αναφορές για σπασμένες τζαμαρίες

Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή άλλα προβλήματα, ωστόσο οι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν στους δρόμους λόγω της ισχυρής δόνησης.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr.

Ωστόσο επισήμανε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ είναι σε συνοχή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το eviathema, δείχνει την κατάρρευση της τζαμαρίας ενός καταστήματος από τη σεισμική δόνηση.

eviathema.gr

Στα Ψαχνά ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών-Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Βίντεο: Η στιγμή που “χτυπά” ο πρώτος σεισμός

Βίντεο που εξασφάλισε το eviathema από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, αποτυπώνει το πρώτο “χτύπημα” του σεισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα