Σεισμός στην Αταλάντη: Ανήσυχοι οι κάτοικοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ, μικρές υλικές ζημιές

Σεισμός στην Αταλάντη: Ανήσυχοι οι κάτοικοι μετά τα 4,8 Ρίχτερ, μικρές υλικές ζημιές
Σεισμογράφος INTIME NEWS

Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές στην περιοχή της Αταλάντης από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ. Έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Αταλάντης μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (08/06). Το επίκεντρο της δόνησης ήταν κοντά στο χωριό Έξαρχος, με αρκετούς μετασεισμούς να έχουν καταγραφεί, που κρατούν τους κατοίκους της περιοχής στις πλατείες και τους δρόμους.

Οι σεισμολόγοι πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί για το φαινόμενο, όπως δήλωσαν στο NEWS 24/7 οι Ευθύμιος Λέκκας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει τους αρμόδιους στη Λαμία και την Αταλάντη ότι «αυτή η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης» που είναι γνωστό ότι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων της περιοχής.

Πυροσβεστική: Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές

Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε κτίρια έπειτα από τη σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει καμία κλήση για απεγκλωβισμό ατόμων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. Διευκρινίζεται ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ότι εντοπίστηκαν ρωγμές σε λίγα κτίρια, ως επί το πλείστον παλαιά και ακατοίκητα, κυρίως στο χωριό Έξαρχος.






Σημειώνεται, ότι σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά. Παράλληλα, μετά τη σεισμική δόνηση, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τέλος, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ομάδα του ΟΑΣΠ στην περιοχή

Ομάδα του ΟΑΣΠ βρίσκεται στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τους κατοίκους. Το πρωί της Παρασκευής (09/06) αναμένεται κλιμάκιο από την Διεύθυνση Αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.

Ήδη βρέθηκαν στην περιοχή και συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με μηχανικούς, επιχειρώντας μία πρώτη καταγραφή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα