Σεισμός στην Κω: Ακατάλληλες κρίθηκαν εκατοντάδες κατοικίες

Σεισμός στην Κω: Ακατάλληλες κρίθηκαν εκατοντάδες κατοικίες
ΚΩΣ.ΣΥΝΤΟΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Συνεχίζονται οι αυτοψίες στην Κω. Από τον σεισμό 141 κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες

Εκατόν σαράντα μία κατοικίες κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμες από τον σεισμό στην Κω, από τις 523 που ελέγχθηκαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από την 21η και μέχρι την 31η Ιουλίου έχουν διενεργηθεί συνολικά 778 αυτοψίες και πρωτοβάθμιοι έλεγχοι.

Από το σύνολο των αυτοψιών:

523 αφορούν κατοικίες, εκ των οποίων 382 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 141 προσωρινά μη κατοικήσιμες.

179 αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων 146 κρίθηκαν κατοικήσιμοι και 33 προσωρινά μη κατοικήσιμοι

-Οι υπόλοιπες 76 αυτοψίες αφορούν σε ιερούς ναούς, δημόσια κτήρια, και αποθήκες και λοιπά κτίρια.

Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα μετά από ενδελεχή έλεγχο από εξειδικευμένους δύτες, διαπιστώθηκε πως ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτιής του Υπουργείου Ναυτιλίας αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα -καθώς μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση- ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοϊας.

 

Το συντονισμό του συγκεκριμένου έργου που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μπορέσει να παραδοθεί το συντομότερο, θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες. Στη συνέχεια αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού.

Μόλις την Κυριακή, ασθενής σεισμική δόνηση μέγεθος 4.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10:02, στο νησί.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα