Σεισμός στην Κρήτη: Νέοι μετασεισμοί μέχρι και 4,4 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Νέοι μετασεισμοί μέχρι και 4,4 Ρίχτερ
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι Eurokinissi

Συνεχείς δονήσεις στην Κρήτη με δύο μετασεισμούς μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνονται σε διάστημα λίγων μόλις ωρών.

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα -στις 00:37- με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης, στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί, την επομένη του ισχυρού σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – στις 09:17 χθες Δευτέρα-, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο τραυμάτισε άλλους εννέα, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Σεισμός ίδιου μεγέθους σημειώθηκε μάλιστα και λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε το νησί ταρακουνήθηκε αρκετές ακόμη φορές.

Είναι ενδεικτικό πως, από το πρωί στις 9:17 έως και τις 21:15, 12 ώρες μετά την πρώτη, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει καταγράψει 51 δονήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ξεπερνούν τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα