Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Αρκαλοχώρι – Στήνονται σκηνές για 2.500 άτομα

Σεισμός στην Κρήτη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Αρκαλοχώρι – Στήνονται σκηνές για 2.500 άτομα
Άνδρες του στρατού στήνουν σκηνές για περισσότερους από 2.500 ανθρώπους EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων και οι εικόνες καταστροφής από το Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό. Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους.

Συνεχής είναι η προσπάθεια των αρμόδιων φορέων προκειμένου να εξασφαλιστεί μια στέγη αλλά και φαγητό για τους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στο Νομό Ηρακλείου το πρωί της Δευτέρας. Ο σεισμός άφησε πίσω του έναν νεκρό 64χρονο άνδρα αλλά και 12 τραυματίες.

Περίπου 800 άτομα μπορούν να καταλύσουν στις 80 σκηνές που μεταφέρθηκαν και στήθηκαν από άνδρες του Στρατού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, μετά το σεισμό. Όπως αναφέρει το cretalive, οι σκηνές θα φιλοξενήσουν τον κόσμο μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στατικής επάρκειας στις κατοικίες.

Κόσμος στο κέντρο του Ηρακλείου EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Νωρίτερα, στάλθηκε και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης να μην μπαίνουν σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό, καθώς στην περιοχή είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία.

Εικόνες καταστροφής από το Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό ΙΝΤΙΜΕ

Σεισμός στην Κρήτη Eurokinissi


Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, προκειμένου η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500.

Σεισμός στην Κρήτη Eurokinissi

Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στρατός στην Κρήτη Cretalive

Κάτοικοι στους δρόμους

Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου μιλώντας στην κάμερα του Cretalive συγκλονίζουν με τις περιγραφές που δίνουν από την ώρα που ξέσπασε ο μεγάλος σεισμός στην Κρήτη.

“Εγώ ήμουν στην εκκλησία στην Αγία Φωτεινή. Με πέταξε στην άκρη [ο σεισμός] και όταν σηκώθηκα είδα τον τρούλο της εκκλησίας στην μέση του δρόμου”, λέει ένας κάτοικος.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψε το drone του Cretalive από το Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρότατατο σεισμό των 5,8 βαθμών. Στο βίντεο φαίνονται τα κατεστραμμένα σπίτια, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους.

Επί ποδός η Αστυνομία

Με Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, έχουν ληφθεί από την πρώτη στιγμή, αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

Σεισμός στην Κρήτη (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Για τον σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου διαθέτει ανά 8ωρο, 24 περιπολίες με 46 αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας, ενώ στους λοιπούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διατίθενται επιπλέον, ανά 8ωρο, 22 περιπολίες με 44 αστυνομικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και υποστήριξης των κατοίκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα