Σεισμός: 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Σεισμός: 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Νέος σεισμός έπληξε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα την περιοχή της Ελασσόνας, με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο να υπολογίζει το μέγεθος της δόνησης στα 5,2 Ρίχτερ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Ελασσόνας. Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του  Γεωδυναμικού, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Ελασσόνας με το εστιακό του βάθος στα 8,5 χλμ.

Ο πρώτος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε στο ίδιο εστιακό βάθος στις 14:57 και ο δεύτερος στις 15:07 εντάσεως 4 R. Στην περιοχή ειδικά από τον πρώτο σεισμό προκλήθηκε ανησυχία, ωστόσο η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήση έως τώρα για τυχόν παροχή βοήθειας.

Ο σημερινός σεισμός έρχεται 9 μέρες από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή στις 3 Μαρτίου προκαλώντας καταστροφές και αναγκάζοντας τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους.

Με την τελευταία εκτίμηση για εκείνο τον σεισμό, προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν χαρακτηριστεί περισσότερα από 1.700 σπίτια, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σταδιακά σε τροχόσπιτα και οικίσκους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα