Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της απέσπασαν 28.000 ευρώ

Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της απέσπασαν 28.000 ευρώ
Shutterstock

Θύμα απάτης έπεσε μια ηλικιωμένη από επιτήδειους οι οποίοι με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου την έπεισαν να τους δώσει 28.000 ευρώ.

Ένας άνδρας συνελήφθη την Μεγάλη Πέμπτη (29/4) στις Σέρρες απο αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνεργού του, για διάπραξη απατών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση,  επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 που αποδόθηκε στη συνέχεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο ανδρών είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα