Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο

Μαθητές σχολείου, Φωτογραφία αρχείου
Μαθητές σχολείου, Φωτογραφία αρχείου KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών προκάλεσε η υπόθεση των αρνητών γονιών τεσσάρων μαθητών, από την Αληστράτη Σερρών, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, επειδή όπως ισχυρίζονται, τα self test και η μάσκα είναι επικίνδυνα και παράνομα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Εισαγγελέας διέταξε κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ασκείται η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την πεποίθηση αυτή οι γονείς την έχουν "περάσει" και στα ίδια τα παιδιά και πλέον, τα ίδια αρνούνται να πάνε στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μαθητές, ωστόσο δεν παρακολουθούν -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- τα μαθήματα δια ζώσης, εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους. Οι ίδιοι ωστόσο, υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star, οι γονείς έχουν καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των διευθυντών των σχολείων, ενώ φαίνεται να είναι κάθετοι σε ό,τι αφορά τα παραπάνω μέτρα και να μην δέχονται να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμη κι αν αυτά εφαρμόζονται... για χρόνια.

Δεν είναι πρώτη φορά που τέτοιου είδους στάση γονέων, έχει αντίκτυπο στα παιδιά τους, καθώς σε εκείνα δεν δίνεται εσκεμμένα η δυνατότητα να πάνε στο σχολείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Σχολεία, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network