ΣΕΒ: Αντί το ΠΑΜΕ να βανδαλίζει ας έρθει να συζητήσουμε

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ)
Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ) EUROKINISSI

Τι σχολιάζει ο ΣΕΒ για την παρέμβαση μελών του ΠΑΜΕ στα γραφεία του με σπρέι και συνθήματα στους τοίχους

«Αντί το ΠΑΜΕ να επιδίδεται σε πράξεις βανδαλισμού και φθοράς ιδιωτικής περιουσίας, ας έρθει να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούμε να αποκτήσουμε περισσότερες επιχειρήσεις, που να προσφέρουν στους εργαζόμενους καλές αμοιβές, εργασιακή ασφάλεια και προοπτική προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξης» τονίζει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την σημερινή πρωινή π αρέμβαση μελών του ΠΑΜΕ που έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ σημειώνει ότι «σέβεται το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, όταν αυτή εκφράζει την πλειοψηφία των εργαζομένων και δεν αποφασίζεται από κομματικές μειοψηφίες, όπως συμβαίνει σήμερα» και ότι «η κήρυξη απεργίας, με κριτήριο την αρχή της πλειοψηφίας, ευθυγραμμίζει τον τρόπο λήψης των αποφάσεων με τα ισχύοντα σε κάθε συλλογικό όργανο, που δρα δημοκρατικά, οπουδήποτε στον κόσμο».

Επίσης αναφέρει τα εξής:

«Όσον αφορά στο αίτημα ορισμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνουμε τα εξής:

Τα μέλη του ΣΕΒ απασχολούν το 11% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και καταβάλλουν το 20% του συνόλου των μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή αμείβουν τους εργαζόμενους τους πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο.

Οι αμοιβές των εργαζομένων θα αυξηθούν όταν όλοι μας, Πολιτεία, εργαζόμενοι και εργοδότες, ασχοληθούμε σοβαρά με την παραγωγικότητα και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΕΒ

SHARE:

24Media Network