Σήφης Βαλυράκης – Αυτόπτης μάρτυρας: “Οι δύο άντρες ήρθαν σε διαπληκτισμό, υπήρχε ένταση”

Σήφης Βαλυράκης – Αυτόπτης μάρτυρας: “Οι δύο άντρες ήρθαν σε διαπληκτισμό, υπήρχε ένταση”
O πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων, Σήφης Βαλυράκης. Eurokinissi

Φως στην υπόθεση θανάτου του Σ.Βαλυράκη δίνει νέα μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κάνει λόγο για έντονο διαπληκτισμό με ανταλλαγή ύβρεων ανάμεσα στον πρώην υπουργό και έναν ψαρά, λίγες ώρες πριν το θάνατο του πρώτου.

Για διάλογο με ύβρεις και ένταση ανάμεσα στο Σήφη Βαλυράκη και έναν ψαρά λίγη ώρα πριν τον θάνατο του πώην υπουργού, κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μιλώντας στο κανάλι του OPEN.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει ο βασικός μάρτυρας, θυμάται να παρατήρησε το μεσημέρι της Κυριακής τον κ.Βαλυράκη μέσα στο φουσκωτό του σκάφος, το οποίο είχε κάποιο πρόβλημα και έσβηνε η μηχανή. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, τον πλησίασε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Η συζήτηση κατέληξε σε έντονο διαπληκτισμό, ενώ στη συνέχεια οι δύο άνδρες άρχισαν να ανταλλάζουν ύβρεις.

“Ενώ ο κ. Βαλυράκης προσπαθούσε να βάλει μπρος τη μηχανή του σκάφους που είχε σβήσει, τον πλησίασε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Οι δύο άντρες ήρθαν σε διαπληκτισμό, δεν μπορούσα να ακούσω τι έλεγαν, όμως υπήρχε ένταση. Το μόνο που άκουσα από τον άνθρωπο στο αλιευτικό ήταν να λέει στον πρώην υπουργό να φύγει και ότι θα φωνάξει το λιμεναρχείο. Στη συνέχεια έβαλαν μπρος στις μηχανές να πάρει ο καθένας το δρόμο του, ωστοσο εγώ έφυγα και δεν είδα τη συνέχεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ήταν οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, οι οποίες είναι πιθανό να προκλήθηκαν από την προπέλα του πλοίου.

Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Η αρχική εκτίμηση ήταν πως ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε από το σκάφος, ενδεχομένως επειδή ένιωσε αδιαθεσία ή λιποθύμησε, ενώ το σκάφος συνέχισε να κινείται. Μια εκτίμηση που όμως παραμένει στον “αέρα”.

Το χρονικό

Ο 79χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείτο με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την Αστυνομία και το Λιμενικό, που έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στη διάρκεια των ερευνών είχε βρεθεί το σκάφος του και το Λιμενικό αναζητούσε τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε πάει βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο κ. Βαλυράκης αναχώρησε στις 14.00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (σ.σ.: Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του. Στις έρευνες του εντοπισμού του συμμετείχαν η Αστυνομία, το Λιμενικό με την ομάδα ΜΙΑ, ενώ λίγο μετά τις 7:00 σηκώθηκε κι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για να συνδράμει τις έρευνες. Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα