Λήξη συναγερμού με το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Λήξη συναγερμού με το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Με δικά του μέσα, πλέει το πλοίο, που νωρίτερα εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τις κινήσεις του παρακολουθεί η φρεγάτα Ναβαρίνο

Εκτός ελληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) πλέει  με δικά του μέσα, το πλοίο με την σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευδαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μεσημέρι, ανέφερε, ότι το πλοίο φαινόταν από το νησί, μάλιστα έκανε ελιγμούς και έπλεε νοτιοδυτικά, για να αποφεύγει τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ.

Όταν σήμανε συναγερμός

Το μεσημέρι το φορτηγό πλοίο με σημαία Μολδαβίας με περίπου 700 επιβαίνοντες εξέπεμψε σήμα κινδύνου δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχώρησαν, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών. Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας.

Παράλληλα, η φρεγάτα Navarino, που βρισκόταν κοντά λόγω της φωτιάς στο Norman Atlantic, προσέγγισε το πλοίο, καθώς και ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Λήξη συναγερμού με το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Στο πλοίο, επιβαίνουν παράτυποι μετανάστες, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Πληροφορίες για ύπαρξη ενόπλων, δεν επιβεβαιώθηκαν.

SHARE:

24Media Network