Siemens: Απόδοση των λογαριασμών που έχουν κατασχεθεί ζητά ο ΟΤΕ

Siemens: Απόδοση των λογαριασμών που έχουν κατασχεθεί ζητά ο ΟΤΕ
Κτίριο της Siemens στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Επιφυλάχτηκε να απαντήσει το δικαστήριο στο αίτημα του ΟΤΕ για την απόδοση των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών των καταδικασθέντων για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens.

Ζήτημα γύρω από τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των 22 καταδικασθέντων που έχουν κατασχεθεί και δεσμευτεί κατά την εκδίκασης της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens, έθεσε ο ΟΤΕ, που παρίσταται στη διαδικασία ως πολιτικής αγωγή.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκε την απόδοση τους καθώς όπως ανέφερε, οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ αναφορικά με το αδίκημα της δωροδοκίας δεν αθωώθηκαν, αλλά απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής. Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, ο οργανισμός έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, ενώ το δικαστήριο μπορεί να του αποδώσει τα στοιχεία αυτά με παρεμπίπτουσα απόφαση, κατά το νέο Ποινικό Κώδικα.

Τόσο η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά, όσο και το δικαστήριο, που συνεχίζει να εκδίδει την απόφαση για τη σύμβαση 8002/1997 που αφορά στην ψηφιοποίηση του ΟΤΕ από τη Siemens, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Η ετυμηγορία θα εκφωνηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και σχετικά με το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, υπάρχει η δυνατότητα βάση της διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς είναι άνω των 70 ετών. Για το ζήτημα η εισαγγελική λειτουργός έχει προτείνει να απορριφθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version