Σκάβουν για κρυμμένο θησαυρό στο Άργος – Οι θρύλοι και οι διηγήσεις

Σκάβουν για κρυμμένο θησαυρό στο Άργος – Οι θρύλοι και οι διηγήσεις

Ομάδα ιδιωτών πιστεύει πως έχει ασφαλείς πληροφορίες για το που βρίσκεται θαμμένος θησαυρός και ξεκίνησε ανασκαφή έξω από την πόλη του Άργους ,στον κόμβο Μαλαχιά, στο Κουτσοπόδι.

Ομάδα ιδιωτών στο Άργος πιστεύει πως έχει ασφαλείς πληροφορίες για το που βρίσκεται θαμμένος θησαυρός. Έτσι εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες άδειες, μίσθωσε χωματουργικά μηχανήματα και ξεκίνησε την ανασκαφή παρουσία υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους. Η ανασκαφή γίνεται έξω από την πόλη ,στον κόμβο Μαλαχιά, στο Κουτσοπόδι. Οι πληροφορίες λένε πως οι ανασκαφείς ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που είναι κρυμμένες εκεί από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην Αργολίδα και όχι μόνο, εδώ και πολλά χρόνια, κυκλοφορούν ιστορίες και μύθοι για κρυμμένους θησαυρούς. Το ιστορικό παρελθόν της περιοχής μας και οι διηγήσεις για την οθωμανική κυριαρχία, τον πόλεμο του ΄40 ή και τον εμφύλιο ακόμα, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η περιοχή έχει κρυμμένους θησαυρούς.

Ληστές, αντάρτες και άνθρωποι που απλώς θέλησαν να προστατεύσουν λίρες, χρυσό ή περιουσίες σε καιρούς πολέμου κρύβοντάς τες μέσα στο χώμα, έχουν γίνει πρωταγωνιστές πολλών θρύλων για χαμένους θησαυρούς, που περνούν από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν για λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως είναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αναφέρει πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεση τους.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version