Σκελετός στο Σούνιο: Κοντά στην ταυτότητα του βρίσκονται οι αρχές - Βασικό στοιχείο οι πιστωτικές κάρτες

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Έχουν εντοπιστεί τα αδέρφια του συγκεκριμένου άντρα και τους ζητήθηκε να δώσουν DNA μήπως προκύψει ταυτοποίηση

Το σενάριο εργασίας ότι οι πιστωτικές κάρτες που βρέθηκαν στην σπηλιά του Σουνίου, πιθανόν να ανήκουν στον σκελετό του άντρα που βρέθηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο ακολουθούν οι Αρχές.

Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, οι αστυνομικοί έχουν καθαρά πλέον στα χέρια τους τα στοιχεία που αναγράφουν οι κάρτες που αντιστοιχούν σε έναν 55χρονο άντρα για τον οποίο δεν υπήρχε δήλωση εξαφάνισης από τους δικούς του, έχει απασχολήσει όμως για απάτες και χάθηκαν τα ίχνη του το 2008.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εντόπισαν τα αδέρφια του συγκεκριμένου άντρα και τους ζήτησαν να δώσουν DNA για να διασταυρωθεί με το γενετικό υλικό του σκελετού, μήπως όντως προκύψει ταυτοποίηση και μήπως όντως προκύψει πως πρόκειται για το συγκεκριμένο άτομο, κάτι για το οποίο αναμένουν όμως απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αυτό το σενάριο εργασίας το ακολούθησαν οι αστυνομικοί ύστερα και από τις πρώτες απαντήσεις ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου που δείχνουν να ταιριάζουν με την ηλικία και την εποχή εξαφάνισης του συγκεκριμένου άντρα, τα στοιχεία του οποίου αναγράφονται στις κάρτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες κατέληξαν πως πρόκειται για άντρα ηλικίας άνω των 45 ετών, με τον χρόνο θανάτου του να τοποθετείται σε 5-10 χρόνια.

Είχε μακριές μαύρες τρίχες στο κεφάλι και στην πίσω πλευρά του κρανίου του υπήρχε μία οπή στο ινιακό οστό, συμβατή με βολή πυροβόλου όπλου, άρα πιθανόν το θύμα εκτελέστηκε από τον ή τους δολοφόνους του.

Τα υπολείμματα ρούχων και ο ευμεγέθης ταξιδιωτικός σάκος ταιριάζουν με τις δεκαετίες του 90’ του 2000 και του 2010.

Πρόσθετα, ο ιατροδικαστής και ο ανθρωπολόγος που εξετάζουν τα οστά, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κακώσεις συμβατές με τεμαχισμό. Όλα δείχνουν, ότι το θύμα κατά κάποιον τρόπο το δίπλωσαν οι δράστες μέσα στον ευμεγέθη σάκο και το ξεφορτώθηκαν στο αρχαίο μεταλλευτικό πηγάδι.

Στον πυθμένα ή αλλιώς στην γαλαρία της σπηλιάς, εντοπίστηκε ο σάκος το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου από έναν κάτοικο της περιοχής και περιηγητή που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής.

Γύρω του υπήρχε ένας σκουπιδότοπος από κάθε λογής σκουπίδι που όποιος περνούσε φαίνεται από πάνω, το έριχνε στην τρύπα του πηγαδιού.

Στον χώρο αυτό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν τις δύο επίμαχες αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο θύμα, αλλά συνελέγησαν από το σημείο μαζί με κάτι σόλες από αλλοιωμένα παπούτσια για να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Τα αδέρφια του ατόμου για το οποίο προσπαθεί η Αστυνομία να διασταυρώσει αν όντως είναι αυτός το θύμα, είχαν πάψει εδώ και πολλά χρόνια να έχουν σχέση μαζί του και φαίνεται πολλοί να έχουν πέσει θύματα του από απάτες με δανεικά και αγύριστα…

Κατά το ίδιο σενάριο εργασίας λοιπόν, εξετάζεται η πιθανότητα αν και εργαστηριακά όντως προκύψει πως είναι αυτός, η πιθανότητα να εξαπάτησε κάποιον κακοποιό και εκείνος να τον εκτέλεσε και να «ξεφορτώθηκε» την σορό του με αυτόν τον τρόπο, ρίχνοντας τον ταξιδιωτικό σάκο με το πτώμα στο αρχαίο μεταλλευτικό πηγάδι στο Άσπρο Λιθάρι, στην σπηλιά του οποίου εντοπίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκελετός στο Σούνιο: Το θύμα πυροβολήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι

Θρίλερ στο Σούνιο: Πιθανόν σε άντρα ανήκει ο σκελετός

SHARE:

24Media Network