Σκόπελος: Ενισχύθηκαν οι άνεμοι – Δύσκολη νύχτα με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Σκόπελος: Ενισχύθηκαν οι άνεμοι – Δύσκολη νύχτα με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στη Σκόπελο. Η πυρκαγιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα βαρέως τύπου μηχανήματα ανοίγουν ζώνες πυρασφάλειας, προκειμένου να περιοριστεί.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σκόπελο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα της Κυριακής σε πευκόδασος στην περιοχή Αμάραντος στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς τη νύχτα ξεκίνησε πάλι ο ισχυρός αέρας. Η πυρκαγιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα βαρέως τύπου μηχανήματα ανοίγουν ζώνες πυρασφάλειας, προκειμένου να περιοριστεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι από την πυρκαγιά δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος την ημέρα επιχειρούσαν ένα ελικόπτερο και 4 καναντέρ. Όπως μετέδωσε το magnesianews.gr, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα αναχώρησε από το λιμάνι του Βόλου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 4 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα με 26 άνδρες, μεταξύ των οποίων 4 αξιωματικοί, η οποία έφτασε στο νησί γύρω στις 9 το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα