Σκόπελος: Καρέ καρέ η διάσωση άνδρα και του σκύλου του. Βίντεο από το νησί

Σκόπελος: Καρέ καρέ η διάσωση άνδρα και του σκύλου του. Βίντεο από το νησί

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος στην Σκόπελο και την Αλόννησο. Αποστέλλονται ενισχύσεις στα δύο νησιά (Pics+Vid)

Επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης η Σκόπελος και η Αλόννησος, μετά από τη μετάβαση στα νησιά των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΗ.

Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου, η οποία και προκάλεσε χθες το μεσημέρι την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Αλόννησο εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλησαν από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.

Ηλεκτροδοτήθηκαν κατ’ αρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και πλέον θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών.

Παράλληλα, σήμερα έγιναν προσπάθειες να προσεγγιστούν αποκλεισμένοι στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, που ήταν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο.

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης πολιτών από Ελικόπτερο Super Puma

Στην Σκόπελο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Χίο κατάφερε να φθάσει σε υποδειχθέν σημείο και απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν αποκλεισθεί στην θέση Πευκιά και τους μετέφερε στην παραλία της Χώρας Σκοπέλου.

Δείτε πλάνα της Πυροσβεστικής παρακάτω:

Τέλος, μετά από αιτήματα των δημάρχων της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, εστάλησαν με το οχηματαγωγό “Πρωτεύς”, που εκτελεί έκτακτα δρομολόγια από τον Βόλο για την μεταφορά δυνάμεων, εκχιονιστικά, γκρέιντερ και ερπυστριοφόρα του ελληνικού στρατού.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο deltiokairou.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα