Νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

Νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία για τη συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου. Νεκρός ο Κόλα, κατάφερε να ξεφύγει ο συνεργός του (Vid)

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Όπως αναφέρει το “Ράδιο Ηγουμενίτσα”, οι δύο Αλβανοί δραπέτες, φαίνεται ότι κρύβονταν επί δεκαπέντε ημέρες σε κάποιο σπίτι της περιοχής. Ασφαλές καταφύγιο που είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.

Όμως έπεσαν πάνω στην ενέδρα των αστυνομικών. Κι ακολούθησε πραγματική μάχη.

Η Αστυνομία είναι πλέον απολύτως βέβαιη, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, είχαν συνεργούς στην περιοχή.

Τέσσερις κάλυκες από καλάσνικοφ, βρέθηκαν στην περιοχή της συμπλοκής των Αλβανών δραπετών και της αστυνομίας                  

Τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλλε ο κακοποιός Μ. Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα.

Χθες το βράδυ, στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη και ήταν εκείνος που επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον της ομάδας των ΕΚΑΜ και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα που ενδέχεται να έχει τραυματιστεί                               

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο δραπέτης είναι πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

Η εμφάνισή του (ξυρισμένος και με φαγητό πάνω του) τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος τα ξημερώματα τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι κατά τη συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα”.

Ωστόσο στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας από καθήκον, αλλά και ως βουλευτής της περιοχής, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς “για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν” για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα, από τα ξημερώματα βρίσκεται αποκλεισμένη σε μια μεγάλη περιμετρική ακτίνα των 20 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Πηγή βίντεο: epirusgate

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα