Σπίρτζης: Αρχίζει έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι

Ο υπουργός Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης
Ο υπουργός Μεταφορών,Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης EUROKINISSI

Ο υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 247 προανήγγειλε έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι και ειδικότερα για όσα σπίτια βρίσκονται 100 μέτρα από την παραλία- Τι είπε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Χρήστος Σπίρτζης, και ειδικότερα δόθηκε εντολή να βρεθούν οι φάκελοι για τις άδειες σε κτίρια 100 μέτρων από την παραλία.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών είπε "στην περιοχή υπήρχαν πολυτελή σπίτια και κτίρια ακριβώς δίπλα στην παραλία."

Για τις πληροφορίες που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο Υπουργός δήλωσε ότι “είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια" ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω (ΣΚΑΙ) στον οποίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σε εκπομπές.

Για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι Υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

“Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές” ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με πάνω από 340 μηχανικούς.

Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά

ADVERTISING

SHARE: