Στα γιορτινά της η Τούμπα - Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο χωριό FUNtastic Park

The mayor of Thessaloniki, annis Boutaris, lit the lights of the Christmas tree on Aristotelous Square marking the start of the Christmas season in Thessaloniki, Greece on November 30, 2017. /  , ,         , , 30 2017.
The mayor of Thessaloniki, annis Boutaris, lit the lights of the Christmas tree on Aristotelous Square marking the start of the Christmas season in Thessaloniki, Greece on November 30, 2017. / , , , , 30 2017. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου της πόλης έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων

Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό FUNtastic Park, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στην Τούμπα, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και στελεχών του δήμου. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια, ενώ την εκδήλωση της φωταγώγησης πλαισίωσαν μουσικά πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικά μουσικά σχήματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, για να προσφέρει μια γιορτινή ατμόσφαιρα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και για να τονώσει την αγορά της περιοχής της Τούμπας.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ώστε να λειτουργήσει το πάρκο στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού. Ακόμη, τόνισε ότι ο χώρος δεν ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ, όπως δήλωσε, έχει ξεκινήσει προσπάθεια ώστε ο χώρος να έρθει στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Δείτε το βίντεο των εγκαινίων:

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τούμπας έχει γίνει πλέον θεσμός. Ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανταποκριθεί ο κόσμος.

«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, αποτελεί πρόκληση η φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε ένα αισιόδοξο εορταστικό κλίμα και να τονώσουμε την ψυχολογική μας διάθεση, μέσα από τη δημιουργία μιας μαγικής ατμόσφαιρας. Και για 2η χρονιά το προσπαθήσαμε, γιατί μας δίνει την ικανοποίηση να προσφέρουμε χαρά, χαμόγελο και τις καλύτερες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους, αλλά και μια ανάσα και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην ταλαιπωρημένη από την κρίση αγορά μας», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ενώ τις ευχές του έδωσε και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

ΠΗΓΗ VORIA/ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΘΡΟΥ SOOC (Πλατεία Αριστοτέλους)

SHARE:

24Media Network