Σταθερή η κατάσταση της υγείας της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα

Σταθερή η κατάσταση της υγείας της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα
Τέσσερις νεκροι και μια τραυματιας σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας,Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) Eurokinissi

Η μοναδική επιζήσασα της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελλασσόνας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Αναλυτική ενημέρωση για την κατάστασή της εξέδωσε το ΓΕΣ

Σταθερή-βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας της αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλικής Πλεξίδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, η 26χρονη έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και φέρει πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης Α6, Θ2 ,Θ3, Ο5 και κάταγμα στέρνου.

Η αρχιλοχίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ως σοβαρή πολυτραυματίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικοιύ Νοσοκομείου Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την πρώτη κατάθεση της η τυχερή αρχιλοχίας, ανέφερε:

“Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα”.

Τα παραπάνω δήλωσε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η νεαρή αρχιλοχίας, που κατάγεται από τα Τρίκαλα, είναι παντρεμένη κι ο σύζυγός της είναι επίσης στρατιωτικός και μένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Είναι επίσης μέλος οικογένειας στρατιωτικών.

Σύμφωνα με όσα είπε άλλωστε ο πατέρας της στον ΣΚΑΙ, η 27χρονη ήταν προσδεδεμένη σε κάθισμα του ελικοπτέρου και λίγο πριν την πρόσκρουση στο έδαφος αυτό αποκολλήθηκε και εκείνη εκτινάχθηκε, με συνέπεια να σωθεί.

“Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι είναι καλά. Είναι εκτός κινδύνου. Δεν έχω λόγια να πω, συλλυπητήρια στα άλλα τα παλικάρια. Δεν μπορώ να έρθω στη θέση των γονιών τους” δήλωσε από τη δική της μεριά η μητέρα της κοπέλας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα