ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ αίτημα για αναστολή της συμφωνίας των Πρεσπών Eurokinissi

Η αίτηση, που είχε κατατεθεί από Παμμακεδονικές Οργανώσεις που ζητούσαν ακύρωση της συμφωνίας καθώς παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, κρίθηκε αόριστη και πρόωρη.

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018 μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων.

Η αίτηση κρίθηκε αόριστη και πρόωρη με τους δικαστές να εκφράζουν την άποψη ότι οι διαδικασίες για την συμφωνία δεν έχουν ολοκληρωθεί, αφού δεν έχει περάσει από την ελληνική βουλή, και συνεπώς δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί μη αντιστρέψιμες νομικές καταστάσεις.

Με την αίτηση τους, οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς παραβιάζει το άρθρο 27 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, απαιτείται προηγούμενη ψήφισή του από την Βουλή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία, επειδή περιλαμβάνει αλλαγή γεωγραφικών όρων (της περιοχής της Μακεδονίας).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα