ΣτΕ: Δεν αναστέλλονται τα self test στα σχολεία

ΣτΕ: Δεν αναστέλλονται τα self test στα σχολεία
Σχολική αίθουσα. AP

Το Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζει πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, επιτρέπουν την υποχρεωτικότητα του ελέγχου για τον κορονοϊό μέσω self test.

Στην απόρριψη των προσφυγών 50 γονέων και εκπαιδευτικών που ζητούσαν να σταματήσει ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος (self test) νόσησης από COVID-19, προχώρησε το ΣτΕ επικαλούμενο επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών υποστηρίζει ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

Η κυρία αίτηση ακύρωσης των γονέων και εκπαιδευτικών έχει συζητηθεί ήδη στο ΣτΕ στις 22 Ιουνίου 2021 και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντες υποστήριζαν πως η υποχρεωτικότητα του self test επ’ απειλή της μη δυνατότητας να παρακολουθούν οι μαθητές τα μαθήματά τους, προκαλεί ανεπανόρθωτη  βλάβη στους τελευταίους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα