ΣτΕ: Εκτός Δημοσίου υπάλληλος μετά από καταδίκη για υπεξαίρεση

Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας
Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Η πρώτην ταμίας νησιωτικού Δήμου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ανατρέψει την οριστική της παύση, χωρίς αποτέλεσμα.

Εκτός Δημοσίου θα βρεθεί υπάλληλος Δήμου, καθώς απολύθηκε με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από αμετάκλητη απόφαση σε βάρος της για υπεξαίρεση. 

Η υπάλληλος που διατελούσε ταμίας σε νησιωτικού δήμου το 2010-2011, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για υπεξαίρεση με διάφορα τεχνάσματα κατ΄ εξακολούθηση και έκδοση ψευδών βεβαιώσεων. 

ADVERTISING

Σύμφωνα με την απόφαση, η ίδια ιδιοποιήθηκε το ποσό των 550.000 ευρώ περίπου, ενώ εξέδωσε και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου υπήρχε το ποσό αυτό, αν στην πραγματικότητα υπήρχαν μόνο 3.190 ευρώ. 

Ωστόσο, παρά την απόλυσή της από τα πειθαρχικά όργανα εκείνη επιχείρησε να επιστρέψει προσφεύγοντας στο ΣτΕ. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την αίτησή της, καθώς έκριναν ότι η οριστική απόλυση που τις επιβλήθηκε είναι η προσήκουσα ποινή. 

Η ίδια είχε ισχυριστεί ότι αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω θανάτου του συζύγου της και προβλημάτων υγείας τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, επισημαίνοντας ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της, λόγω τη αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμίας που κατείχε. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, ΣΤΕ
SHARE:

24Media Network