ΣτΕ: Τέσσερις σύμβουλοι Επικρατείας προήχθησαν σε αντιπροέδρους

Συμβούλιο της Επικρατείας
Συμβούλιο της Επικρατείας EUROKINISSI

Κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης, από το υπουργικό συμβούλιο προήχθησαν σε αντιπροέδρους του ΣτΕ τέσσερις σύμβουλοι Επικρατείας.

Το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα προέβη σήμερα σε τέσσερις προαγωγές στον βαθμό του αντιπροέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικότερα, προήχθησαν σε αντιπροέδρους του ΣτΕ οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Παναγιώτα Καρλή, Διομήδης Κυριλόπουλος και Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Ο κ. Αντωνόπουλος είναι ο αρχαιότερος στην επετηρίδα και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και το 2004 προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας. Από το δικαστικό σώμα θα αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2023. Η κυρία Καρλή είναι δεύτερη στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2023. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1984 και το 2005 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κυριλόπουλος είναι έκτος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2026. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1985 και το 2009 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Κουσούλης είναι δέκατος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2025. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1986 και προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας το 2010. Σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΤΕ, Κωνσταντίνος Τσιάρας
SHARE:

24Media Network