Στη Δικαιοσύνη η ρήτρα αναπροσαρμογής

Στη Δικαιοσύνη η ρήτρα αναπροσαρμογής
Eurokinissi

Στο Πρωτοδικείο η πρώτη συλλογική αγωγή κατά της ρήτρα αναπροσαρμογής. Αναβολή ζήτησαν οι δικηγόροι της ΔΕΗ. Το αίτημα του ΙΝΚΑ και της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας βρίσκονται φορείς και ενώσεις, υπερασπιζόμενοι την πρώτη συλλογική αγωγή κατά της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η αγωγή επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, ωστόσο οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν ήδη αιτηθεί τη διεξαγωγή συζήτησης στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο πιλοτικής δίκης. Όπως υποστηρίζει η ΔΕΗ, το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής αφορά τη μεγαλύτερη μερίδα πολιτών και για αυτό θα πρέπει να κριθεί από την ανώτατη ιεραρχικά βαθμίδα της Δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχει αβεβαιότητα και χρονικές καθυστερήσεις.

Ωστόσο, η πλευρά των καταναλωτών, μεταξύ των οποίων το ΙΝΚΑ και η ΕΚΠΟΙΖΩ, έκαναν λόγο για παρελκυστικό αίτημα, καθώς τίποτα δεν διασφαλίζει ότι έως την έκδοση απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου δεν θα συνεχίσει η διακοπή του ρεύματος και σε άλλα νοικοκυριά, που αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά.

Για το λόγο αυτό, υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο, σε περίπτωση αναβολής της υπόθεσης να εκδοθεί απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία θα απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε οφειλέτες. Μάλιστα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι αναφέρθηκαν και σε μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καθημερινά πλέον, δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα