ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Ηλεκτρική ενέργεια

INKA: Να βάλουμε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις των funds

Εξόχως αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το ΙΝΚΑ το να παρεμβαίνει το κράτος σε ήδη καταρτισθείσες συμβάσεις, αλλά και να προσδίδει και αναδρομικότητα σε τέτοιος είδους, κατά παραγγελία νομοθετήματα.

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι "εκτός" και οι γκρίζες ζώνες

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι "εκτός" και οι γκρίζες ζώνες

Αποσαφηνίσεις και ενδεχόμενες αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια αναμένουν οι πολίτες για να δουν αν συμπεριλαμβάνονται στο "πακέτο" των 8 άμεσων δράσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Με τα παρόντα ισχύοντα, πάντως, πολλές οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, μένουν εκτός.

Λογαριασμός ρεύματος

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Δικαστική απόφαση υπέρ πολίτη για μονομερείς χρεώσεις

Πρώτη δικαίωση για πολίτη που είδε τον λογαριασμό ρεύματος να αυξάνεται κατακόρυφα, λόγω της περιβόητης ρήτρας αναπροσαρμογής. Προσωρινή απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης της οικείας του και της επαγγελματικής του στέγης.

Λογαριασμός ρεύματος

"Ζαλισμένοι" οι καταναλωτές από τις συνεχείς αλλαγές στους τιμοκαταλόγους του ρεύματος

Στη σύγχυση των καταναλωτών συμβάλλουν διάφορες εμπορικές πρακτικές των παρόχων, όπως εκπτώσεις συνέπειας κ.λπ., όσο και οι "μπερδεμένες" διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών προμήθειας.

Φωτό αρχείου

Αυξήσεις στο ρεύμα: Τα διαδοχικά ψέματα και τα αδιέξοδα

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης μιλάει για τη ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ακόμα κοντά μας, την αλλαγή παρόχου που δεν μπορείς να κάνεις και το νερό που θα "περπατήσει" στο δρόμο του ρεύματος

Κλιματιστικό

"Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή": Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τους επιλαχόντες

Μετά την μεγάλη απήχηση του προγράμματος "Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή", η κυβέρνηση διερευνά τα κατάλληλα εργαλεία για να διευρύνει το κονδύλι, για να μπορέσουν σταδιακά οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους.

Λογαριασμός ρεύματος

Έκθεση ΣΥΡΙΖΑ: Στο 2,2 δισ. τα υπερκέρδη δωδεκαμήνου στο ρεύμα που πρέπει να φορολογηθούν με 90%

Η ακολουθούμενη πολιτική των επιδοτήσεων με υπερέσοδα που συλλέγονται από τους ίδιους τους καταναλωτές και όχι από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μια ιδιότυπη φορολογική πολιτική, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Power Pass: Οι πολίτες βλέπουν τα ποσά και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν

Power Pass: Οι πολίτες βλέπουν τα ποσά και δεν ξέρουν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν

"Φτωχά", μηδενικά ή ακόμα και αρνητικά ποσά εμφανίστηκαν στους πολίτες που περίμεναν εδώ και καιρό μία ελάφρυνση για να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Power Pass

Power Pass: Επέκταση και για τους λογαριασμούς Ιουνίου - Πώς θα δοθεί το έξτρα ποσό επιδότησης

Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου.

Power pass

Power Pass: Ώρα πληρωμών των αναδρομικών επιδοτήσεων για το ρεύμα

Άρχισε η ενημέρωση των πολιτών για τα ποσά του Power Pass. 2,8 εκατ. αιτήσεις  υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα και μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης αναμένεται να πιστωθούν αθροιστικά, για τις αναδρομικές αποζημιώσεις 280 εκατ. ευρώ.

Τσίπρας: Εμπαιγμός η δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Τσίπρας: Εμπαιγμός η δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Την κυβερνητική προσπάθεια να απαλείψει τη ρήτρα από τους λογαριασμούς όχι όμως και από τις... χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να καταγγείλει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος

Ρήτρα αναπροσαρμογής: "Δεν καταργείται, απλά αλλάζει όνομα" λέει το ΙΝΚΑ

Για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κάνει λόγο το Ινστιτούτο καταναλωτή σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. "Βαφτίσανε το κρέας ψάρι".

Λογαριασμοί ΔΕΗ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: "Όχι" στην πιλοτική δίκη λέει ο Άρειος Πάγος

Υπέρ των καταναλωτικών οργανώσεων και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τάχθηκε ο Άρειος Πάγος, ο οποίος απέρριψε σχετικό αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη αναφορικά με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Διορισμένοι από τη ΝΔ διαφωνούν ανοιχτά με την κυβερνητική πολιτική"

Τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΡΑΕ που πήρε τη σκυτάλη από Συνήγορο Καταναλωτή και Επιτροπή Ανταγωνισμού σχολίασε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο Έλληνες έφτιαξαν εφαρμογή που προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και η ιδέα τους έφτασε στο MIT

Δύο Έλληνες έφτιαξαν εφαρμογή που προβλέπει την κατανάλωση ρεύματος και η ιδέα τους έφτασε στο MIT

Ο Μιχάλης Μανής και ο Απόλλωνας Κωνσταντόπουλος δημιούργησαν τη Start Up "Ensight" η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού "ΜΙΤ Enterprise Forum Greece".

Λογαριασμός ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλαγές στα τιμολόγια κάθε μήνα μετά την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

Με την τροπολογία Σκρέκα που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας, αλλά οι καταναλωτές θα λαμβάνουν λογαριασμό με επικαιροποιημένες χρεώσεις κάθε μήνα. Θα μπορούν όμως να αλλάξουν πάροχο ελεύθερα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: "Ομολογούν τη ληστεία με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και ετοιμάζουν νέα απάτη σε βάρος των πολιτών"

Για "επικοινωνιακό κόλπο" της κυβέρνησης ενόψει εκλογών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία "οι πολίτες δεν θα βλέπουν".

Λογαριασμός ΔΕΗ

ΥΠΕΝ: Τι στοχεύει με τις δύο ρυθμίσεις για το ρεύμα - Τι αναμένεται από τον Ιούλιο

Έως τις 10 Ιουλίου οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τις τιμές που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου. Οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν τον Αύγουστο δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής.

Λογαριασμοί της ΔΕΗ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τέλος από 1η Αυγούστου - Όλη η τροπολογία

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1η Αυγούστου 2022 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2023.

Λογαριασμός ΔΕΗ

Έλεγχοι από τη ΡΑΕ στις ηλεκτρικές εταιρείες για την εφαρμογή της ρήτρας και την κατανομή των επιδοτήσεων

Μετά από πολλά παράπονα, η Ρυθμιστική Αρχή έχει καλέσει τους προμηθευτές να καταθέσουν όλους τους λογαριασμούς, όλων των καταναλωτών, ώστε να γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Στη Βουλή η ρύθμιση για τις τιμές του ρεύματος

Κατατέθηκε η ρύθμιση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος και η επιστροφή των τιμών στο επίπεδο του φθινοπώρου.

Υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

ΙΝΚΑ: Ανοιξε ο δρόμος για την οριστική κατάργηση της καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής

Γιατί ο ΙΝΚΑ θεωρεί ιστορική την απόφαση για την έκδοση της προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο Αθηνών σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόβει πλέον το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κομισιόν

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν ο μηχανισμός της κυβέρνησης για παρέμβαση στη χονδρική αγορά ρεύματος

Το σχέδιο νομοθετικής παρέμβασης εστάλη χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εάν όλα πάνε καλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος ελπίζει να μπορέσει να εφαρμοστεί την 1η Ιουλίου.

Φωτογραφία αρχείου

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Το Πρωτοδικείο απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ρεύματος στους ευάλωτους

Δεκτή εν μέρει η χορήγηση προσωρινής διαταγής. Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.

Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος

Ποιες θα είναι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Ιούνιο

Διατηρείται η φιλοσοφία των μέτρων επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος για το μήνα Ιούνιο, αλλά το ύψος της ενίσχυσης θα μειωθεί καθώς η χονδρική είχε μια μικρή αποκλιμάκωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για την προσωρινή διαταγή - Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι θα καταστραφεί οικονομικά

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την Πέμπτη η απόφαση για την προσωρινή διαταγή - Η ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι θα καταστραφεί οικονομικά

Την Πέμπτη η πολύ κρίσιμη απόφαση για την προσωρινή διαταγή που ζητούν οι ενώσεις καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Λογαριασμοί ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι δικαιούνται αναδρομική ενίσχυση και πώς θα τη διεκδικήσουν

Εν αναμονή της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τον τρόπο υπολογισμού των επιδοτήσεων για το ρεύμα. Όσα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές.