Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μπέος για τους ‘στημένους αγώνες’

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μπέος για τους ‘στημένους αγώνες’
SUPER LEAGE,PLAY OFF.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Κ.ΜΠΟΡΛΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Ζητά να κηρυχθεί παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση αργίας από τα καθήκοντα του δημάρχου Βόλου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο  δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση να τεθεί σε αργία, με αφορμή τις κατηγορίες που του αποδίδονται στη  αποκαλούμενη υπόθεση των “στημένων αγώνων”.

Στις αρχές του μήνα ο Γενικός Γραμματέας αποκεντρωμένη Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έθεσε σε αργία το δήμαρχο Βόλου, ενώ σήμερα κοινοποιήθηκε στον κ. Μπέο η διαπιστωτική πράξη της αργίας του.

Ο τελευταίος προσέφυγε έτσι στο ανώτατο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η εν λόγω απόφαση. Υποστηρίζει ότι η θέση του σε αργία παραβιάζει τον πυρήνα του τεκμηρίου της αθωότητας, ενώ ζητεί ακόμη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την απόφαση του γενικού γραμματέα  αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος μαζί με άλλα 84 άτομα θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις 15 Απριλίου 2016 για το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία και δωροδοκία, παράνομα στοιχήματα και άλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα