Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας

ΑΘΗΝΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Την Τρίτη οδηγούνται στον Εισαγγελέα. Κλειστό το δημαρχείο Ωρωπού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις. Απελευθέρωση ζητά η ΚΕΔΕ

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν και θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στα διόδια Μαλακάσας.

Για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τον εμπρησμό σε κουβούκλιο των διοδίων της Μαλακάσας συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεκρεζής και Ευάγγελος Λεμπούσης και ακόμα δυο δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συναιτερισμού Αυλώνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού καθώς και ο κοινοτάρχης Μαρκοπούλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα μεταβούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: Παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.

Κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες ενώ την ίδια ώρα κλειστές είναι όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ωρωπού.

ΚΕΔΕ: Άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των αντιδημάρχων

Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού Γ. Οικονομάκου και των αντιδημάρχων, που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, ζητά η ΚΕΔΕ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια και τις ζημιές που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διαμαρτυρίας της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής, στον κόμβο της Μαλακάσας, κατά των νέων αυξήσεων στα διόδια.

Η ΚΕΔΕ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων και της δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων και κατά της δημιουργίας νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού. Όπως τονίζει, στον δήμο Ωρωπού σημειώνεται το παράδοξο να λειτουργούν ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων.

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ καταδικάζει ακραίες πρακτικές "που μπορεί να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων μιας περιοχής" και "καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις και τα αιτήματα της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων Ωρωπού και να προχωρήσει στην υλοποίηση των πρόσφατων δεσμεύσεων του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή".

SHARE: