Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride 2020

Gay activists waves a rainbow movement flag in front of the White Tower, during a Pride parade, in Thessaloniki, Saturday, June 21, 2014. Thousands gay activists in Thessaloniki, Greece have organized the 3rd Thessaloniki Pride festival, a 2-day event that included a parade around the citys center. The organization of the event drew heavy criticism from conservative circles and there was a protest march against "the sodomites" on Friday. Thessaloniki, Greece on June 21, 2014.
Gay activists waves a rainbow movement flag in front of the White Tower, during a Pride parade, in Thessaloniki, Saturday, June 21, 2014. Thousands gay activists in Thessaloniki, Greece have organized the 3rd Thessaloniki Pride festival, a 2-day event that included a parade around the citys center. The organization of the event drew heavy criticism from conservative circles and there was a protest march against "the sodomites" on Friday. Thessaloniki, Greece on June 21, 2014. SOOC

Η διοργάνωση του κεντρικού ευρωπαϊκού φεστιβάλ υπερηφάνειας ανατέθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από ψηφοφορία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών Prides

Στην Θεσσαλονίκη ανατέθηκε η διοργάνωση του EuroPride 2020, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Prides στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το Thessaloniki Pride επικράτησε έναντι των αντίστοιχων διοργανώσεων σε Αμβούργο, Μπέργκεν και Βρυξέλλες.

Ο θεσμός του EuroPride ξεκίνησε το 1992 αποτελεί το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη, προωθώντας την ισότητα, την αγάπη και την ορατότητα των LGBTI (γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ). Είναι η πρώτη φορά που ανατίθεται σε χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ADVERTISING

Στην επιλογή της Θεσσαλονίκης συνέβαλε το γεγονός ότι ο αγώνας για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των LGBTI είναι σε κρίσιμο σημείο στην Ελλάδα, καθώς και η επιρροή που αναμένεται να έχει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροσωπείας διεκδίκησης: “Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το LGBTI κίνημα όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε πως το EuroPride 2020 θα είναι μια γιορτή διεκδίκησης που θα αλλάξει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα στην κοινωνία μας και στην Ευρώπη ότι μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου παρά τις αντιξοότητες”.

SHARE:

24Media Network