Στην αγκαλιά της μητέρας της η 4χρονη Τάλα που εντοπίστηκε στον Έβρο δίπλα από τον νεκρό πατέρα της

Στην αγκαλιά της μητέρας της η 4χρονη Τάλα που εντοπίστηκε στον Έβρο δίπλα από τον νεκρό πατέρα της

Συγκινητική ήταν η επανένωση της 4χρονής Τάλα με μητέρα της μετά την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στις όχθες του Έβρου, όπου η μικρή εντοπίστηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα της

Η τετράχρονη Τάλα τελείωσε το σκληρό ταξίδι της προσφυγιάς στην αγκαλιά της μαμάς της, εκεί όπου βρίσκει καταφύγιο κάθε παιδί. Το κοριτσάκι που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο δίπλα από το άψυχο σώμα του πατέρα της, που προσπαθούσε να την προστατέψει από την παγωνιά σε παρέβρια περιοχή του Θουρίου Έβρου.

Σήμερα το μεσημέρι κατέφθασε η μητέρα της μικρής στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα δάκρυα χαράς και οι αγκαλιές έγιναν τα ανείπωτα λόγια της μητέρας του κοριτσιού που ταξίδεψε από τη Δαμασκό για να σφίξει στην αγκαλιά της, ύστερα από 6 μήνες, το παιδί της.

Η επανένωση της μητέρας με το παιδί έγινε χάρη στις προσπάθειες του "Χαμόγελου του Παιδιού", που είχε αναλάβει τη φιλοξενία της Τάλα και της Διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα και εισαγγελικών αρχών που μεσολάβησαν για το ταξίδι της Σύριας, παλαιστινιακής καταγωγής, μητέρας μαζί με το τρίχρονο παιδί της, από τη Δαμασκό στη Θεσσαλονίκη.

Η μικρή Τάλα, όπως περιέγραψαν άνθρωποι από το "Χαμόγελο του Παιδιού", σηκώθηκε το πρωί ενθουσιασμένη που θα έβλεπε επιτέλους τη μητέρα της, ντύθηκε, χτενίστηκε και ρωτούσε συνέχεια, "αν είναι όμορφη". Κάθε φορά άλλωστε, τις προηγούμενες μέρες, που μιλούσε με την μητέρα της στο διαδίκτυο, με τη μεσολάβηση του Οργανισμού, έκλαιγε, ζητούσε 'αγκαλιά' και παρακαλούσε να μην έρθει η μαμά της με βάρκα, αλλά με αεροπλάνο για να είναι ασφαλής.

"Η συζήτησή τους, κάθε φορά, ήταν πόνος" είπε χαρακτηριστικά η Χάλα Αλμάσεν, εθελόντρια διερμηνέας στο "Χαμόγελο", η οποία βρισκόταν δίπλα στο κοριτσάκι καθ' όλη τη διάρκεια διαμονής του στο Σπίτι του "Χαμόγελου", στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Η αγωνία της Τάλα έλαβε τέλος, όταν συνάντησε σήμερα τη μαμά και τον μικρό της αδερφό στο αεροδρόμιο.

"Ήταν μια συνταρακτική επαφή. Δεν υπήρχαν λόγια, μόνο δάκρυα και χάδια" περιέγραψε τη συγκινητική στιγμή επανένωσης η εκπρόσωπος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Βάσω Πετρίδου. Δίπλα στην οικογένεια ήταν και ο αδερφός του αδικοχαμένου πατέρα, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και βοήθησε στον εντοπισμό της νύφης του.

"Η Τάλα είναι παιδί - σύμβολο ενός προσφυγικού ταξιδιού γιατί αποτελεί ένα παράδειγμα ευτυχούς κατάληξης απέναντι στις χιλιάδες περιπτώσεις παιδιών που τελικά χάνουν τη ζωή τους" είπε η κ. Πετρίδου.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μουχάναντ Ζαράρ (Muhanad Jarrar) τόνισε ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μία από τις πολλές που στον δρόμο της προσφυγιάς, αντιμετωπίζουν τον θάνατο και τον διωγμό" και δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η οικογένεια να παραμείνει προς το παρόν στην Ελλάδα.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού", όπως άλλωστε είπε η κ. Πετρίδου, θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά και ηθικά την οικογένεια, "για να μην απαξιώσουμε τη θυσία αυτού του πατέρα που τα έδωσε όλα γι' αυτούς".

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί και το άψυχο σώμα του νεαρού άντρα, είχε βρει ο Γιώργος Λυμπερακάκης, μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το ποτάμι και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Όπως είχε διαπιστωθεί, το κοριτσάκι είχε παραμείνει δίπλα στον νεκρό πατέρα του για περισσότερες από 10 ώρες, μέχρι να το εντοπίσει τελικά, εντελώς εξαντλημένο, ο κ. Λυμπερακάκης.

Ο 32χρονος πατέρας του κοριτσιού, το είχε μεταφέρει στους ώμους του, μέσα από τον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα το παιδί, όταν βρέθηκε, να είναι στεγνό, ενώ ο πατέρας του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από το κρύο, με το σώμα του μελανιασμένο από τη μέση και κάτω.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network