Στην Ειδομένη η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 21ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ, NADA MURAD BASEE TAHA (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΒΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 21ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ, NADA MURAD BASEE TAHA (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΒΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πρόκειται για τη γυναίκα - σύμβολο η οποία αγωνίζεται κατά του ISIS. Το 2014 είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους τζιχαντιστές

Την Ειδομένη επισκέφθηκε, σήμερα, η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα εναντίον του ISIS, η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, η οποία πριν από μερικές ημέρες είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η μόλις 21 ετών Γεζίντι είχε πέσει τον Αύγουστο του 2014 θύμα απαγωγής από τον ISIS και κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αιχμαλωσίας της υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τους τζιχαντιστές έως ότου κατάφερε να δραπετεύσει και να φτάσει στη Γερμανία.

Σήμερα, συνομίλησε με συμπατριώτες της που βρίσκονται στην Ειδομένη και άλλους πρόσφυγες και συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ είχε και επαφές με πρόσφυγες που έχουν αποκλείσει από χθες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (ΠΑΘΕ), στο ύψος του βενζινάδικου στο Πολύκαστρο.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω τηλεφώνου, η νεαρή Γεζίντι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση στην Ειδομένη και τον Πειραιά και είπε πως αυτό που συμβαίνει αποτελεί «ανθρωπιστική κρίση».

Ανέφερε πως στις επαφές που είχε, σήμερα, με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη εισέπραξε απογοήτευση και σχεδόν όλοι της έλεγαν πως περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα. Η ίδια, ωστόσο, τούς είπε πως τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και ότι είναι προς το συμφέρον τους να μετακινηθούν στα κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης.

Η Νάντια Μουράντ επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταφοράς των προσφύγων στα κέντρα και πως θα πρέπει να υπάρξουν ακόμη περισσότερες θέσεις φιλοξενίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network