Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου EUROKINISSI

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος, εκτιμά ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αν και όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν οι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν να καταθέσουν.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος δήλωσε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Καλημέρα όλη μέρα» με τους Ζηνοβία Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου ότι σήμερα καταθέτει ο τελευταίος μάρτυρας του Νίκου Μιχαλολιάκου και αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Αποκάλυψε επίσης ότι με βάση την αλφαβητική σειρά, ο πρώτος που θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών είναι ο Ιωάννης Άγγος. Πρόκειται για το άτομο που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα τη νύχτα της δολοφονίας του και ειδοποίησε τηλεφωνικά τους Χρυσαυγίτες που προσήλθαν οργανωμένα.

Ωστόσο, η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου ενδέχεται να ζητήσει αλλαγή και να προτείνει η σειρά που θα τηρηθεί να είναι ανά υπόθεση. Την απόφαση βέβαια επί του θέματος θα λάβει το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος εκτιμά ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αν και όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν οι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν να καταθέσουν. Όπως εξήγησε ο κατηγορούμενος έχει τη δυνατότητα και όχι την υποχρέωση να απολογηθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη, Παύλος Φύσσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλαγές στις ποινές για τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: 10 καρέ, 68 κατηγορούμενοι, μια εγκληματική οργάνωση

Χρυσή Αυγή: Τέσσερα χρόνια δίκης - Πότε αναμένεται η τιμωρία, όλα τα δεδομένα

SHARE: