Στις ΗΠΑ για τη Novartis εισαγγελείς

Στις ΗΠΑ για τη Novartis εισαγγελείς

Αναζητούν νέα στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας

Σε αναζήτηση επιπρόσθετων στοιχείων για την υπόθεση Novartis βρίσκεται η Εισαγγελία της Διαφθοράς, κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αμερική, από όπου ξεκίνησε το φαρμακευτικό σκάνδαλο.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν δεδομένα, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν όσα έχουν ήδη καταγγελθεί από τα δύο πρώην στελέχη της φαρμακευτικής εταιρίας στην Ελλάδα, που βρέθηκαν στις ΗΠΑ για να συνεργαστούν με τις εκεί αρχές. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε ταξίδι έτσι ώστε οι Έλληνες εισαγγελείς να λάβουν γνώση επιπρόσθετων δεδομένων που έχουν ζητήσει από την Αμερική, καθώς εκεί ξεκίνησε και συνεχίζεται η βασική έρευνα για τη Novartis, τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς όσο και σε ποινικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους αρχεία και έγγραφα από τα τοπικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας, μετά την έφοδο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν ηλεκτρονική υπολογιστές και σειρά εγγράφων. Εξίσου σημαντικές, αφού αποτέλεσαν την αφορμή για την έρευνα, είναι οι δύο μαρτυρικές καταθέσεις των Ελλήνων της Novartis, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα δίκτυο δωροδοκιών σε γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, άλλα και σε ιδιωτικούς, με αντάλλαγμα να προτιμούν τα δικά της προϊόνυα από τα ανταγωνιστικά.

Τέλος, αναμένεται το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, κίνηση με την οποία η Εισαγγελία Διαφθοράς επιχειρεί να εντοπίσει αν υπήρξα και εμπλοκή κρατικών αξιωματούχων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία φαρμακευτικής

Στον εισαγγελέα ο Μ. Σαλμάς για τη Novartis

Νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα για τη Novartis

SHARE:

24Media Network