Στο δρόμο οι εργαζόμενοι. Που και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

Demonstration against the new social security bill, by All Workers Militant Front members, during a 48hour general strike, in Athens, on May 6, 2016. /     ,  48 , , 6 2016.
Demonstration against the new social security bill, by All Workers Militant Front members, during a 48hour general strike, in Athens, on May 6, 2016. / , 48 , , 6 2016. SOOC

Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται και σήμερα στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, «αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο».

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 6.00 μμ στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 6.00 μμ στην Ομόνοια, και στη Θεσσαλονίκη στις 7.00 μμμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί και συγκεκριμένα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 το πρωί, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Εξάλου, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου –ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων– 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στι 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Σημειώνεται πως ακινητοποιημένα παραμένουν τα ΜΜΜ. Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες, Συντάξεις
SHARE:

24Media Network