Στο Ειρηνοδικείο Ιλίου η ΛΑΕ για τους πλειστηριασμούς

Στο Ειρηνοδικείο Ιλίου η ΛΑΕ για τους πλειστηριασμούς

Τα μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ βρέθηκαν λίγο πριν τις 16:00 έξω από το Ειρηνοδικείο στο Ίλιον όπου, σύμφωνα με τους ίδιους είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Μπορεί τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου να ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο αναβολή και των σημερινών πλειστηριασμών, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ όμως συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο στο Ίλιον για να διαμαρτυρηθούν.

Τα μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ βρέθηκαν λίγο πριν τις 16:00 έξω από το Ειρηνοδικείο στο Ίλιον όπου, σύμφωνα με τους ίδιους είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 55 τ.μ. για χρέος 20.000 ευρώ προς τράπεζα. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και πλακάτ φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και απέκλεισαν την είσοδο του Ειρηνοδικείου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης μπήκαν συνοδεία αστυνομικών στον χώρο προκειμένου να διαπιστώσουν αν διεξάγεται η διαδικασία, ενημερώθηκαν όμως πως ο συμβολαιογράφος δεν εμφανίστηκε λόγω της αναβολής.

Ο κ. Λαφαζάνης ευχήθηκε “Καλή χρονιά με τα σπίτια όλων στα χέρια τους και όχι στα χέρια των τραπεζών. Όπως βλέπετε δεν πάμε μονο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ερχόμαστε και στις συνοικίες όταν υπάρχει ειδικό πρόβλημα. Σήμερα είμαστε εδώ γιατί εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία 60τ.μ. για χρέος 20.000 ευρώ έναντι 25.000 ευρώ. Αυτός ο πλειστηριασμός είναι αφιερωμένος στον ψεύτη Τσίπρα, τον ψεύτη Τσακαλώτο και τον ψεύτη Κοντονή. Ορίστε πόσο προστατεύεται η πρώτη κατοικία. Θα μου πείτε ότι αναβλήθηκε. Αυτή η αναβολή δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτό το κίνημα”.

Απο την πλευρά του ο Δημήτρης Καζάκης του ΕΠΑΜ δήλωσε: “Το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι κομμάτι του γενικότερου προβλήματος της χώρας που τελεί υπό κατοχή. Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας και έχει δρομολογηθεί ο Έλληνας πολίτης να χασει όχι μόνο τη δημόσια περιουσία του αλλά και την ιδιωτική. Να μην χάσει ο Έλληνας της περιουσία του και να επιστραφεί ότι έχει πλειστηριαστεί απο κράτος και θεσμικούς φορείς ξανά στους πολίτες”.

Οι διαδηλωτές αφού διαπίστωσαν οτι δεν γίνονται οι πλειστηριασμοί παρέμειναν στο σημείο για λιγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει καμία ένταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα