Στο πλευρό γονιών και εφήβων το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΣΤΡΟΦΗ

Στο πλευρό γονιών και εφήβων το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΣΤΡΟΦΗ

Μπορείς αλλά όχι Μόνος. Μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ καλεί όσους χρειάζονται βοήθεια, να μην διστάσουν να τη ζητήσουν (vid)

Με δύο νέα σποτ το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΣΤΡΟΦΗ ενημερώνει γονείς και εφήβους για τις δράσεις και της και τις υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν σε οποιονδήποτε τις έχει ανάγκη.

Μπορείς αλλά όχι Μόνος. Μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Αυτό είναι το μήνυμα και το κάλεσμα σε όσους χρειάζονται βοήθεια, να μην διστάσουν να τη ζητήσουν.

ADVERTISING

Η ΣΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με χρήση ουσιών και προσφέρει υποστήριξη αλλά και στέγαση στον ξενώνα φιοξενείας της. Απευθύνεται όμως και σε  γονείς που προβληματίζονται για τη συμπεριφορά των παιδιών τους και υποπτέυονται ότι μπορεί αυτή να έχει να κάνει με χρήση ουσιών.

Για τους εφήβους:

Χρειάζεσαι βοήθεια για σένα ή για κάποιο γνωστό σου;

Εάν είσαι έφηβος ή νεαρός ενήλικος και αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την χρήση ουσιών και χρειάζεσαι υποστήριξη κάλεσε στοΚέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων στο 210 8820277 και μίλησε μαζί μας.

Τα ραντεβού κλείνονται άμεσα. Η προσέλευση είναι εθελοντική και τηρούνται με αυστηρότητα οι κανόνες εμπιστευτικότητας και το απορρήτου.

Επίσης, εάν προέρχεσαι από την επαρχία, ή για κάποιο λόγο στην απόφασή σου για απεξάρτηση είσαι μόνος, υπάρχει ξενώνας φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας που μπορεί να σε υποδεχτεί και να σε κρατήσει μέχρι την ένταξή σου στην κύρια φάση θεραπείας.

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ προσφέρονται δωρεάν.

Μπορείς αλλά όχι Μόνος!

* Το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, βρίσκεται στην οδό Αμορίου 4, 112 51 Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 8820277  ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kethea-strofi.gr

Για τους γονείς:

Είσαι γονιός και αμφιβάλλεις για τη συμπεριφορά του παιδιού σου; Αναρωτιέσαι αν πρόκειται για εφηβική συμπεριφορά ή α συνδέεται και με την χρήση ουσιών; Εάν έχεις αμφιβολία ζήτησε βοήθεια!

Επειδή τα όρια μεταξύ εφηβείας και πειραματισμού με την χρήση μερικές φορές είναι δυσδιάκριτα, επικοινώνησε άμεσα με το Κέντρο Συμβουλευτικής & Θεραπείας Οικογένειας στο τηλέφωνο: 210-8840862. Είναι ο χώρος που οι γονείς προετοιμάζονται για ένα νέο λειτουργικό ρόλο που θα βοηθήσει στην αποχή των παιδιών από την χρήση ουσιών και στη διαμόρφωση ενός θετικού πλάνου ζωής.

Η Οικογένεια μπορεί να συμβάλλει στην κινητοποίηση, στην παραμονή σε θεραπευτική κοινότητα και στην αποκατάσταση των εξαρτημένων ατόμων. Ιδιαίτερα για τους έφηβους η συμμετοχή της οικογένειας είναι αναγκαία και συνοδεύεται από θετικά αποτελέσματα, ενώ η άρνησή της καθιστά τη θεραπεία και την αποκατάσταση των εφήβων αρκετά δύσκολη και επιφέρει φτωχά αποτελέσματα. Η θεραπεία της οικογένειας που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης περνά από διαφορετικές φάσεις στις οποίες οι γονείς εκπαιδεύονται ανάλογα.

Το σημαντικό δεν είναι ποιος φταίει, αλλά πως μπορείς να βοηθήσεις.

Μη χάνεις πολύτιμο χρόνο!

*Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Θεραπείας Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, βρίσκεται στην οδό Αμορίου 4, 112 51 στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 8840862  ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kethea-strofi.gr

SHARE:

24Media Network