Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν τους συλληφθέντες σαν σαρδέλες – Κρίση επιληψίας ένας από αυτούς”

Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν τους συλληφθέντες σαν σαρδέλες – Κρίση επιληψίας ένας από αυτούς”
Αστυνομική επιχείρηση εκκενωσης της πλατείας Εξαρχείων ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Eurokinissi

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών βρίσκονται αυτή την ώρα αρκετοί από τους συλληφθέντες της σημερινής ημέρας, με την δικηγόρο Ευαγγελία Αμπαζή να καταγγέλλει πως δεν τηρούνται ούτε τα μέτρα προστασίας. Κρίση επιληψίας έπαθε ένας από τους κρατουμένους.

Εκτός από την Διεύθυνση Μεταγωγών, αρκετοί από όσους προσήχθησαν από τις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται στον 6ο και τον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Για αρκετούς από αυτούς, μέχρι στιγμής, η προσαγωγή έχει μετατραπεί σε σύλληψη με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, για την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Όπως κατήγγειλε στο News 24/7 η δικηγόρος Ευαγγελία Αμπαζή που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ: «Στον 6ο όροφο οι άνθρωποι βρίσκονται από τις 11 το πρωί και δεν τους έχουν φέρει ούτε νερό ούτε φαγητό. Νωρίτερα το απόγευμα λιποθύμησε ένας κρατούμενος μετά από επιληπτική κρίση. Βρισκόταν στο έδαφος ξαπλωμένος επί ένα τέταρτο χωρίς να βρεθεί ούτε ένας γιατρός από την Αστυνομία. Συγκρατούμενοί του προσπάθησαν να τον περιθάλψουν μέχρι που μετά από 30 λεπτά ήρθε ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η κ. Αμπαζή: «Στον 6ο όροφο βρίσκονται 62 άτομα και στον 7ο άλλα 40 περίπου. Τους έχουν σαν σαρδέλες, χωρίς να τηρείται απολύτως κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία. Πρόκειται για ανθρώπους που προσήχθησαν από διάφορα σημεία της πόλης, ενώ η ενημέρωση που έχουμε για όσους οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, είναι πως δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Θα πάνε στην Σήμανση για τα στοιχεία τους και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα