Δύο προφυλακιστέοι για την επίθεση στην “Ελληνικός Χρυσός”

Δύο προφυλακιστέοι για την επίθεση στην “Ελληνικός Χρυσός”

Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο συλληφθέντες στην Ιερισσό. Κατηγορούνται για εμπρηστική επίθεση σε εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός". Διμοιρία των ΜΑΤ μόνιμα στις Σκουριές (Pics)

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους προσάπτονται, άλλα δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι ομόφωνα τους έκριναν προφυλακιστέους.

Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων κατέθεσαν στον ανακριτή 30σέλιδο υπόμνημα στο οποίο επισήμαναν την αδυναμία των στοιχείων του κατηγορητηρίου. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι λένε, η δικογραφία θα έπρεπε να διαμορφωθεί εκ νέου.

Η είδηση της προφυλάκισης των δύο συντοπιτών τους έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους της Ιερισσού, που μαζί με μέλη της “Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά των μεταλλείων χρυσού”, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε χώρα η ανάκριση.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ των δύο κατηγορουμένων και κατά της Αστυνομίας, η οποία, για την αποφυγή επεισοδίων εφάρμοσε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης -διαδικασία που ξεκίνησε στις 12.30 και ολοκληρώθηκε τέσσερις ώρες αργότερα- κλούβες της Αστυνομίας είχαν αποκλείσει τον δρόμο μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ η οδός Μοναστηρίου ήταν κλειστή για τα οχήματα. Η αποχώρηση των διαδηλωτών έγινε σταδιακά χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι αστυνομικοί πήραν εντολή, για τους επόμενους δύο μήνες, να διαθέτουν καθημερινά μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία θα αστυνομεύει την περιοχή όπου βρίσκεται το εργοτάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, στις Σκουριές

H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη,  κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των δύο συλληφθέντων και ανέφερε πως θα παλέψουν με κάθε μέσο, αλλά όχι με τη βία, για την απελευθέρωσή τους

Στο πλευρό τους η κοινωνία

Πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη δηλώνουν πως είναι στο πλευρό των συλληφθέντων κι εκδηλώνουν τη συμπαράσταση στο πρόσωπό τους.

Το βράδυ του Σαββάτου πολίτες της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, αλλά και πολλών άλλων χωριών που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές συγκεντρώθηκαν στα δύο οδοφράγματα της Ιερισσού με αναμμένα κεριά.

Αυτή την ώρα επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη κι από τις 10:00 το πρωί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το αστυνομικό μέγαρο, όπου κρατούνται οι συντοπίτες τους.

Μάλιστα έχουν προαναγγείλει πως θα ανοίξουν τις εισόδους της Ιερισσού επιτρέποντας και πάλι τη διέλευση όλων των οχημάτων, ευελπιστώντας πως το βράδυ θα επιστρέψουν με τους δύο συλληφθέντες.

Πηγή: thesstoday.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα