Στυλίδα: Ξενοφοβικές αντιδράσεις για τους πρόσφυγες. Δέχθηκε δημοψήφισμα ο Γκλέτσος

Στυλίδα: Ξενοφοβικές αντιδράσεις για τους πρόσφυγες. Δέχθηκε δημοψήφισμα ο Γκλέτσος

Έξαλλος ο Απόστολος Γκλέτσος με τις αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσφύγων στη Στυλίδα. Η δημοτική αρχή έκανε δεκτή την πρόταση για τοπικό δημοψήφισμα (Vid)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κάτοικων στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Στυλίδας για να τους ενημερώσει για τους πρόσφυγες. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι βουλευτές του νομού.

Ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ότι με τη φιλοξενία των προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου στον Καραβόμυλο η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη, διαφορετικά, το άλλο πλάνο είναι να διασκορπιστούν μέσα στον αστικό ιστό, ενοικιάζοντας σπίτια ή ξενοδοχεία της περιοχής.

Ωστόσο πολλοί από τους κατοίκους της ανατολικής Φθιώτιδας ήταν ανένδοτοι και ζήτησαν δημοψήφισμα, το οποίο έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή. "Το ''Οχι'' θα αφορά το στρατόπεδο, όχι τα σπίτια", διευκρίνισε ο κ. Γκλέτσος, ενώ κάτοικος χαρακτήρισε τους πρόσφυγες "σαβούρα" σε ένα ξενοφοβικό παραλήρημα που απέσπασε χειροκρότημα από μέρος των ατόμων που βρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση.

Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς δεν έλειψαν και οι φωνές που μιλούσαν για τον κίνδυνο να αυξηθούν οι κλοπές, οι βιασμοί και οι ληστείες.

Δείτε κάποιες από τις στιγμές έντασης στη χθεσινή συνάντηση που έγινε για το θέμα στο κτίριο του ΟΣΚ στη Στυλίδα:

(Με πληροφορίες από: lamiareport)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network