Σύγχρονα προβλήματα σε σχέση με την όραση

Shot of a happy young couple sitting in their living room using a digital tablet and laptop
Shot of a happy young couple sitting in their living room using a digital tablet and laptop SHOT OF A HAPPY YOUNG COUPLE SITTING IN THEIR LIVING ROOM USING A DIGITAL TABLET AND LAPTOP

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι καθημερινές ασχολίες μπορούν να προκαλέσουν ή να εντείνουν προβλήματα στην όρασή μας που δεν απασχολούσαν, στον ίδιο τουλάχιστον βαθμό, τις παλαιότερες γενιές

«Ψηφιακή καταπόνηση των οφθαλμών»

Μια από αυτές έχει να κάνει με την έντονη έκθεση στην ψηφιακή ακτινοβολία. Οι συνολικές ώρες που περνά ο σύγχρονος άνθρωπος μπροστά από την οθόνη κάποια ψηφιακής συσκευής ξεπερνά κατά πολύ τις 8 ώρες καθημερινά, χρόνος που σχεδόν διπλασιάζεται και φτάνει τις 14, όταν αναφερόμαστε σε νεαρότερες ηλικίες.

Η υψηλή πίεση που προκαλείται στο οπτικό μας σύστημα από την συνεχόμενη χρήση ψηφιακών ηλεκτρονικών συσκευών, περιγράφεται ως “ ψηφιακή καταπόνηση των οφθαλμών” (Digital Eye Strain)

Για την αντιμετώπισή της απαιτούνται συχνά διαλείμματα από την πολύωρη επικέντρωση μας μπροστά από μία οθόνη. Σχεδόν κάθε 20 λεπτά της ώρας θα πρέπει να εστιάζουμε το βλέμμα μας σε κάποιο άλλο αντικείμενο εκτός οθόνης, ώστε να ξεκουράζονται τα μάτια μας. Επίσης, η απόσταση μεταξύ της οθόνης ή της συσκευής και των ματιών μας συνιστάται να είναι μεγαλύτερη των 50 εκατοστών και θα πρέπει πάντα ο χώρος να φωτίζεται και από άλλη πηγή.

Στα άτομα, όμως, που χρησιμοποιούν φακούς επαφής τα συμπτώματα αυτά, με κυρίαρχο την αίσθηση της ξηρότητας στους οφθαλμούς, ενδέχεται να είναι εντονότερα κατά 15%.

Οι φακοί επαφής ACUVUE της Johnson & Johnson Vision Care Companies διαθέτοντας την τεχνολογία HYDRACLEAR, ενσωματώνουν ένα παράγοντα διαβροχής μέσα στο υλικό του φακού, που παραμένει στο φακό κατά την διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας τα μάτια άνετα και χωρίς την αίσθηση κούρασης.

A handsome young man sitting at his desk while working on his laptop
A handsome young man sitting at his desk while working on his laptop A HANDSOME YOUNG MAN SITTING AT HIS DESK WHILE WORKING ON HIS LAPTOP


UV ακτινοβολία

Αν νομίζετε πως η ακτινοβολία είναι θέμα μόνο των καλοκαιρινών μηνών, καιρός να αναθεωρήσετε. Πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία όλο το χρόνο, ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα αφού οι κίνδυνοι της UV ακτινοβολίας εξακολουθούν να υπάρχουν με το 90% αυτής να διαχέεται στα μάτια μας από έμμεσες πηγές, όπως οι αντανακλάσεις στον πάγο και το χιόνι. Τα μάτια μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην έκθεση στην UV ακτινοβολία νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, όταν δεν το περιμένουμε. Ειδικά σε αυτούς που ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ, όπως το σκι, το μάτι εκτίθεται σε μεγαλύτερα από το συνηθισμένα επίπεδα UV ακτινοβολίας.

Η πλειοψηφία όσων φορούν φακούς επαφής αγνοεί αν οι φακοί τους παρέχουν προστασία από την UV ακτινοβολία. Η καλύτερη προστασία για τα μάτια από την UV ακτινοβολία είναι ο συνδυασμός φακών επαφής με ενσωματωμένα φίλτρα προστασίας από την UV ακτινοβολία και καλής ποιότητας εφαρμοστά γυαλιά οράσεως ή ηλίου.

Για τον σκοπό αυτόν οι φακοί επαφής ACUVUE, διαθέτουν φίλτρο προστασίας από την UV* ακτινοβολία, το οποίο βοηθά στην προστασία των ματιών από τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία .

Επιπλέον, οι φακοί 1-DAY ACUVUE TruEye ή ACUVUE OASYS προσφέρουν υψηλή προστασία από την UV ακτινοβολία, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο προστασίας-Κατηγορίας 1- σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μάρκα μαλακών φακών επαφής συχνής αντικατάστασης.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της ACUVUE - www.acuvue.gr –θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τους φακούς επαφής. Παράλληλα, μέσω του εξελιγμένου « geo locator» μπορείτε να βρείτε άμεσα το καταστήματα οπτικών της περιοχής σας που σας εξυπηρετεί για να έχετε την ευκαιρία της δωρεάν δοκιμής των φακών επαφής ACUVUE.

SHARE:

24Media Network