Με ομπρέλες διαδηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με ομπρέλες διαδηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στην Αθήνα

Συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί και μαθητές στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστά παραμένουν σήμερα αρκετά σχολεία, καθώς οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα. Σ

το πλαίσιο της κινητοποίησης, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε αντίστοιχες διαμαρτυρίες προχωρούν και ενώσεις σε όλη τη χώρα. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 13:00 από τα Προπύλαια, βρίσκονται και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που θεωρούν πως το νομοσχέδιο αυξάνει την διδακτέα ύλη.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, το νέο σχέδιο υποβαθμίζει περαιτέρω τη γενική παιδεία και τις εγκύκλιες γνώσεις στην τρίτη Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων, ενώ υπονομεύει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του Λυκείου ενώ το Δ.Σ της θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την Ομοσπονδία γονέων προκειμένου να υπάρξει κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων.

«Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, ενώ οι πλειοψηφία των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια και δράσεις ενημέρωσης γονέων και μαθητών.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ η οποία με ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι στη διεύρυνση των μορφωτικών και κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της παραπαιδείας λόγω των νέων εξεταστικών διαδικασιών για την απόκτηση του απολυτηρίου και του εντεινόμενου ανταγωνισμού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης του Λυκείου, στη δραματική μείωση των γνωστικών του αντικειμένων, στη μετατροπή του σε προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση και στην αποδόμηση του μορφωτικού του χαρακτήρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα