Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο 19χρονος που συνελήφθη στα επεισόδια – Όσα καταγγέλλει

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται ο 19χρονος φοιτητής – θύμα αστυνομικής βίας που συνελήφθη στην πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη. Αναβλήθηκε η δίκη των 3 συλληφθέντων.

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης των τριών κατηγορουμένων για συμμετοχή στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, κατά την πορεία για τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λόγω νοσηλείας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο συνήγορός του, που ανέφερε ότι ο 19χρονος εντολέας του δεν αισθανόταν καλά από χθες, Πέμπτη (29/2) – όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την πρώτη αναβολή και κατόπιν απόφασης των δικαστών – οπότε μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη για περαιτέρω εξετάσεις.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο 19χρονος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι και τον θώρακα από αστυνομικό κατά την προσαγωγή του. Επιφυλάχθηκε δε, να υποβάλλει σχετική έγκληση.

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το περιστατικό, δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να συλλαμβάνει βίαια τον νεαρό διαδηλωτή, αφού πρώτα τον ακινητοποιεί και τον πετά στο έδαφος. Όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο, ο άνδρας των ΜΑΤ ανεβαίνει πάνω στον διαδηλωτή, κρατά σφιχτά τα χέρια του και πιέζει το κεφάλι στο έδαφος, όταν εκείνος επιχειρεί να κουνηθεί.

“Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία”, δήλωσε χτες στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλαμος.

Σημειώνεται πως και στους τρεις νεαρούς συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα